www.visitportugal.com

Det bästa i Portugal

Välkommen till Visitportugal, den officiella webbplatsen för turism i Portugal.
Vi vill gärna inbjuda dig till att lära känna vårt land och hjälpa dig att organisera din resa. 

Lär dig redan nu vad som gör att Portugal är ett ansett och erkänt resmål. Navigera bland våra förslag och tveka inte att kontakta oss om du har frågor.

Vi beklagar om webbplatsen inte finns tillgänglig på just ditt språk men du kan välja bland tillgängliga språk i menyn högst upp på sidan.

Douro

Det bästa med Portugal
Portugal största attraktioner är kultur, gastronomi och vin, stränder, golf, historia, varierande landskap, men framför allt gästvänligheten hos portugiserna, som anses vara vänliga, öppenhjärtiga och ärliga.

Lissabon och Porto
Lissabon är Portugals huvudstad och Porto är landets näst största stad och ligger i norra Portugal. Det är två livliga och historiska städer som har fått behålla sin mänskliga dimension, med historiska stadsdelar, monument och husfasader med keramikplattor.

O Melhor de Portugal - Lisboa

Lissabon kallas den vita staden på grund av solstrålarna som Tejofloden reflekterar och utsågs till bästa stadsresemålet i Europa av World Travel Awards.

O Melhor de Portugal - Lisboa

Porto har gett namn åt ett vin som man dricker över hela världen och Dourofloden spelar en viktig roll i stadens flerhundraåriga historia. Staden utsågs till det bästa europeiska resmålet och den är en av de 14 bästa städerna att besöka enligt British Airways.

Sol och Bad
Den portugisiska kusten är i praktiken en enda lång strand på mer än 850 km, ibland med avbrott för klippor som för att göra de gyllengula och breda sandstränderna ännu mer pittoreska och vackra, eller skapa små dolda vikar mellan klipphyllorna.

O Melhor de Portugal - Sol e Mar

Algarve, som är Portugals mest kända destination för sol och hav, har utsetts till det bästa strandresemålet i Europa av World Travel Awards. Men i ett land med mycket sol och hav finns det många andra fina stränder. I sydvästra Alentejo finns det nästan helt öde stränder, en del av Europas mest orörda kustremsa, samtidigt som Lissabonområdet har välbesökta stränder i Estoril och sand så lång ögat når i Caparica.

Från norr till söder finns det många stränder med blå flagg och utbudet för solsemester är stort, det finns något för alla smaker.

Surfing
Med en lång kust på fastlandet och ögrupperna Madeira och Azorerna, inser man att förhållandena för att surfa är idealiska i Portugal. Det är därför som surfstranden i Ericeira i Portugal är den främsta i Europa, och hamnar på andra plats i världen, med stränder som alla surfare känner till. Det finns perfekta vågor för alla, med Penichestrandens tunnelvågor, jättevågorna i Nazaré och Europas längsta vågor i Figueira da Foz.

O Melhor de Portugal - Surf

De internationellt mest erkända surfarna av olika inriktningar kan hitta flest platser i Portugal på kortaste avstånd mellan varandra och här anordnas en del av de största tävlingarna i världen, som Rip Curl Pro Portugal. Och vi har slagit rekord, som 30-metersvågen som Garrett McNamara surfade på 2011!

Golf
Portugal har utsetts till det bästa golfresemålet i världen flera år i rad av World Travel Awards och det bästa golfresemålet i Europa av World Golf Awards. Det är inte konstigt om vi kommer ihåg att det är ett land som har ett gynnsamt klimat hela året om och att det finns många golfbanor som utsetts till de bästa flera gånger, särskilt i Algarve och Lissabonområdet, där stora tävlingar anordnas för golfproffsen.

O Melhor de Portugal - Golf

Många av dem är skapade av erkända arkitekter som Robert Trent Jones, Rocky Roquemore, Sir Henry Cotton och Arnold Palmer. Det som utmärker dem mest är deras höga kvalitet och vackra landskapsscenerier, de är ofta anlagda i orörda områden med havet som bakgrund.

Förutom de många priserna som delats ut till banorna i regionen, har den ansedda IAGTO valt Algarve och Lissabon som Europas bästa golfdestinationer.

Världsarv
De platser och monument i Portugal som klassats som världsarv återspeglar landets historia och kultur, det portugisiska folket och andra folkgrupper som levt här sedan urminnes tider.

Kristusriddarnas kyrka i Tomar, klostren i Batalha och Alcobaça, klostret Mosteiro dos Jerónimos och fästningstornet Torre de Belém, de sistnämnda i Lissabon, har blivit världsarvsklassade tack vare sin historiska och konstnärliga betydelse. Och i de historiska stadskärnorna i Guimarães, Porto, Évora och Angra do Heroísmo, som också har blivit världsarvsklassade, finns det sevärda monument och arkitektoniska detaljer, som till exempel universitetet i Coimbra och Coimbras andra världsarvsklassade delar, och varför inte befästningsverken i Elvas.

O Melhor de Portugal - Património Mundial

Vi får inte glömma kulturlandskapet i vindistrikten i Douroflodens övre del, i Sintra och vinodlingarna på ön Pico, som erbjuder några av Portugals mest hisnande naturscenerier.

De arkeologiskt intressanta hällristningarna i Côadalen och Madeiras frodiga lagerskogar måste också nämnas, och för att komplettera listan har vi sådant som definierar livsstilen: fado- och Alentejosång och Medelhavskost, delar av det immateriella kulturarv som kännetecknar en folksjäl och folkets umgänges- och högtidsformer. Mer nyligen har andra konstformer och hantverk blivit klassade som immateriellt världsarv av betydelse för mänskligheten: bjällertillverkning och tillverkning av lerdockor i Estremoz, båda i Alentejo, tillverkning av svart lergods i Bisalhães i kommunen Vila Real och pilgrimsfalkdressyr, som fortfarande förekommer i Salvaterra de Magos.

Gastronomi
Portugisisk kokkonst har fisk som sitt starkaste kort, eftersom vattnen och läget vid Atlanten gör det till den bästa fisken i världen.

Det finns många anledningar till att Portugal är värt att besöka för sina gastronomiska kvaliteter. Förutom fisk och skaldjur, som blir godast om det intas vid havet under en behaglig portugisisk sol, har vi en stor variation av goda bordsviner, som blir bra tack vare Medelhavsklimatet, vilket också är idealiska förhållanden för bra olivolja.

O Melhor de Portugal - Gastronomia

Därför har också portvinet gjort Portugal känt för omvärlden sedan århundraden, och idag får portvinet sällskap av andra genuint portugisiska produkter, som de små gräddkakorna [pastel de nata] och traditionella klosterbakverk med mycket socker och äggulor [doçaria conventual], fisk- och skaldjursgryta tillagat i vida och låga koppargrytor som duktiga kockar bland annat tar till för att utveckla vår kokkonst till att bli bland de bästa i världen.

Olivoljan är också en stor portugisisk matprodukt, basen i Portugals variationsrika och hälsosamma kost, som också innehåller bröd, oliver och andra frukter, grönsaker och örtkryddor. Det är ingredienser i Medelhavskosten, det typiska portugisiska köket som utsetts till världsarv.

Till listan med matprodukter sällar sig fräscha och naturliga grönsaker och frukter, liksom ursprungsmärkt kött och himmelskt goda ostar från Portugals vackra bergstrakter.


Advanced search
Planning See your selected contents and create your own Plan or Brochure
Forgotten your password?
Login using social networks
*Please wait *The password recovery instructions will be sent to your e-mail. *E-mail not sent. Try again.
Login using social networks