www.visitportugal.com

Live Chat

Suggestions

Det bästa i Portugal

Välkommen till Visitportugal, den officiella webbplatsen för turism i Portugal.

Vi vill gärna inbjuda dig till att lära känna vårt land och hjälpa dig att organisera din resa. 

Lär dig redan nu vad som gör att Portugal är ett ansett och erkänt resmål. Navigera bland våra förslag och tveka inte att kontakta oss om du har frågor.

Vi beklagar om webbplatsen inte finns tillgänglig på just ditt språk men du kan välja bland tillgängliga språk i menyn högst upp på sidan.

Douro

Portugal blev valt till Best Value Destination av Lonely Planet 2015 som ett av de bästa resmålen 2015 och med det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet.

Redan 2014 föreslogs landet som bästa resmål av den spanska utgåvan av tidsskriften Condé Nast Traveler, efter att också ha valts till Best Value Destination 2014 i tidsskriften Rough Guide. Som huvudattraktioner i Portugal lyftes kultur, gastronomi, vin, stränder, golf, historia, landskapsvariation och framförallt gästfriheten hos det portugisiska folket fram. Spanjorerna ansåg dem vara vänliga, öppna och uppriktiga.


Lissabon och Porto

Lissabon är Portugals huvudstad och Porto den näst största staden belägen i norra delen av landet. Det är två pulserande städer fulla av historia som har bevarat en mänsklig dimension via deras historiska kvarter, monument och kakelfasader.

O Melhor de Portugal - Lisboa

Lissabon kallas den vita staden eftersom solljuset reflekteras tillbaka av floden Tejo. Staden fick 2014 titeln Travellers’ Choice av TripAdvisor som den också hade vunnit 2013, samma år som staden valdes till Bästa resmål för europeisk stadssemester av World Travel Awards.

O Melhor de Portugal - Lisboa

Porto, som också givit namn till vinet som avnjuts i hela världen, blev 2014 återigen vald till Bästa europeiska resmål och staden är en av 14 topplistade städer att besöka enligt British Airways. Tidigare hade Porto tagit en andraplats bland växande resmål i Europa enligt Travellers’Choice 2013.


Sol och Bad

Den portugisiska kusten är nästan en enda lång strand som sträcker sig 850 Km. Ibland är den dekorerad med klippor som tillför något pittoreskt och en naturlig skönhet till de stora sträckorna av gyllene sandstrand eller de små vikarna som är inkapslade i klipphyllorna.

O Melhor de Portugal - Sol e Mar

Algarvekusten är det mest kända resmålet för sol och bad i Portugal och har också belönats med pris som bästa europeiska stranddestination av World Travel Awards 2013 och 2015. Men i ett land fullt av sol och bad finns det naturligtvis även andra utmärkta stränder. I den sydvästra regionen Alentejo finns nästan helt oberörda stränder utmed en av de bäst bevarade sträckorna av den europeiska kusten medan regionen runt Lissabon bjuder på välbesökta stränder på Estorilkusten och den enorma stranden i Caparica.  

Från norr till söder finns oräkneliga blåflaggade stränder och ett variationsrikt och solbränt utbud för olika individuella smaker.


Surfing

Man kan lätt förstå att Portugals långa kontinentalkust och ögrupperna Madeira och Azorerna bjuder på ideala surfförhållanden. Det är därför Ericeira i Portugal har blivit det första surfreservatet i Europa och det andra i världen med populära stränder som alla surfare känner till. Här finns perfekta vågor för alla smaker med tubvågor vid stränderna i Peniche, enorma vågor i Nazaré och Europas längsta vågor i Figueira da Foz.

O Melhor de Portugal - Surf

I Portugal hittar de mest hyllade surfarna i alla klasser det största antalet platser med kortast avstånd mellan dem där de kan tävla i några av världscupens allra viktigaste tävlingar, t.ex. Rip Curl Pro Portugal. Här har rekord slagits som t.ex. den 30 m långa vågen som Garrett MacNamara surfade 2011!


Golf

Portugal har vunnit pris som världens bästa golfdestination (2013 och 2015) och Europas bästa golfdestination (2013 och 2014) i World Travel Awards. Detta är inte särskilt förvånande om vi tänker på att det är ett land med ett privilegierat klimat hela året om och att regionen runt Lissabon samt Algarvekusten har många prisbelönade golfbanor där stora professionella turneringar i sporten avgörs varje år.

O Melhor de Portugal - Golf

Flera banor har anlagts av Robert Trent Jones, Rocky Roquemore, Sir Henry Cotton, Arnold Palmer och andra erkända golfarkitekter. Men vad som bäst definierar dem är deras obestridliga kvalitet och naturskönhet ofta placerade i naturskyddsområden och med havet som bakgrund.

Förutom de många utmärkelser som tilldelats regionens golfbanor har den prestigefyllda organisationen IAGTO valt Algarve till bästa golfdestination i Europa 2014, en titel som också tilldelades Lissabonregionen 2016.

Dessutom ansåg läsarna av Today’s Golfer 2015 att Algarve var destinationen med bästa förhållande mellan pris och kvalitet (Europe’s Best Value Destination), en upprepning av valen 2012 och 2013.


Världsarv

Genom de 19 klassificeringarna till världsarv i Portugal representeras landets historia och kultur, det portugisiska folket och folkslag  som har bott här sedan urminnes tider.

I Lissabon har Kristusklostret i Tomar, klostren i Alcobaça och Batalha, Jeronimosklostret och Tornet i Belém valts till världsarv pga deras historiska och konstnärliga betydelse. Historiska platser som Guimarães, Porto, Évora och Angra do Heroísmo har också klassificerats och bland andra sevärda monument och arkitektoniska verk kan Universitetet i Coimbra m.fl. klassificerade stadsdelar nämnas, samt befästningarna i Elvas.

O Melhor de Portugal - Património Mundial

Utmärkas ska också det kulturella landskapet i Alto Douros vinregion, i Sintra och vingården på Ilha do Pico som erbjuder några av de mest hisnande naturlandskapen i Portugal.

Dessutom ska vi inte glömma att nämna grottmålningarna av arkeologiskt intresse  i Vale da Coa och överflödet i Floresta Laurissilva på Madeira. Vi avrundar listan med tre ikoner som definierar ett sätt att vara och att leva: Fado, Cante Alentejano och Medelhavsdieten, delar av ett karakteristiskt immateriellt arv i själen av ett folk och dess stunder av gemytlighet och fest.  Nyligen erkändes tillverkningen av skallror som ett portugisiskt immateriellt arv av UNESCO.

Gastronomi

Den portugisiska gastronomin har fisken som sin främste representant eftersom vattnen och placeringen vid Atlanten  erbjuder den bästa fisken i världen.

Men Portugal väljs som gastronomiskt resmål av oräkneliga anledningar. Till fisk och skaldjur som bäst avnjuts vid vattnets rand under den sköna portugisiska solen vet vi att det självklara tillbehöret är en stor variation av bordsviner av hög kvalitet producerade i ett medelhavsklimat med ideala förhållanden även för olivolja.     

O Melhor de Portugal - Gastronomia

Det är därför som portvinet under århundraden har varit Portugals ambassadör och nuförtiden sammankopplas med  andra genuint portugisiska produkter som vaniljtårtor, klostergodis och koppargrytor. Duktiga kockar har med dessa redskap och andra lyckats höja det portugisiska köket till en av världens bästa nivåer. 

Olivoljan är också en av det portugisiska kökets främsta representanter och utgör en bas i den variationsrika och hälsosamma kosten i landet bl.a. i bröd, oliver och annan frukt, grönsaker och örter. De är alla ingredienser i medelhavsdieten, en portugisisk gastronomisk identitet som redan upphöjts till världsarvsstatus.

Till listan av exceptionella gastronomiska produkter bör läggas de alltid färska och naturliga grönsakerna och frukterna, kött med skyddad ursprungsmärkning  och ostar från bergen som verkar vilja välsigna Portugals himmel och landskap.


To co najlepsze w Portugalii

Witamy na Visitportugal, oficjalnej stronie Turismo em Portugal.

Chcielibyśmy serdecznie zaprosić Państwa do poznania naszego kraju i pomóc Państwu w zorganizowaniu swojej podróży. 

Na początku warto dowiedzieć się dlaczego Portugalia została wyróżniona i doceniona. Prosimy o zapoznanie się z naszymi propozycjami, a w razie wątpliwości o kontakt.

Przykro nam, że nie mogą Państwo obejrzeć naszej strony w swojej wersji językowej. Z menu znajdującego się w górnym pasku można wybrać jeden z dostępnych języków.

Douro

Portugalia została uznana przez Lonely Planet za Best Value Destination, czyli jeden z kierunków z najlepszym stosunkiem jakości do ceny, które warto odwiedzić w 2015 r.

Już w 2014 r. została wybrana najlepszym kierunkiem przez hiszpańską edycję czasopisma Condé Nast Traveler oraz wygrała jako Best Value Destination 2014 w konkursie ogłaszanym przez Rough Guide. Wśród głównych atrakcji Portugalii wyróżniono kulturę, gastronomię i wina, plaże, golf, historię, różnorodność krajobrazu i przede wszystkim gościnność Portugalczyków, których Hiszpanie uznali za uprzejmych, otwartych i szczerych.


Lizbona i Porto

Lizbona jest stolicą Portugali, a Porto to drugie co do wielkości miasto w kraju, położone na północy. Te dwa porywające i przepełnione historią miasta zachowały swój ludzki wymiar, o czym można przekonać się zwiedzając historyczne dzielnice, zabytki i podziwiając fasady wykonane z tradycyjnych biało-niebieskich płytek zwanych azulejos.

O Melhor de Portugal - Lisboa

Lizbona zwana jest białym miastem ze względu na odbijające się w Tagu promienie słońca. W 2014 r., zdobyła tytuł Travellers’ Choice nadawany przez TripAdvisor, podobnie jak w 2013 r. kiedy to również została wybrana Najlepszym Europejskim Kierunkiem na wakacje w mieście w konkursie World Travel Awards.

O Melhor de Portugal - Lisboa

Również Porto, od którego wywodzi się nazwa wina, zostało w 2014 r. ponownie uznane za Najlepszy Europejski Kierunek i wybrane jednym z 14 najlepszych miast do odwiedzenia według British Airways. Rok wcześniej, w 2013 r., Porto zajęło 2. miejsce w konkursie na najlepszą rozwijającą się destynację turystyczną według Travellers’Choice portalu TripAdvisor.


Słońce i Ocean

Wybrzeże Portugalii to prawie jedna plaża o długości ponad 850 km, gdzieniegdzie przyozdobiona skałami, które wzbogacają i upiększają ogromne połacie złotego piasku lub małe zatoczki ukryte wśród malowniczych klifów.

O Melhor de Portugal - Sol e Mar

Algarve, najbardziej znany kierunek wakacyjny w Portugalii, w 2013 i 2015 r. zostało uhonorowane nagrodą dla najlepszego miejsca do plażowania w Europie w konkursie World Travel Awards. Jednak w tym kraju pełnym słońca i wód oceanu można znaleźć dużo więcej wspaniałych plaż. W południowo-zachodniej części regionu Alentejo znajdują się niemalże dzikie plaże, położone na najlepiej zachowanym odcinku wybrzeża Europy, a w okolicach Lizbony można znaleźć najpopularniejsze plaże Costa do Estoril oraz niekończące się plaże Costa da Caparica.

Od północy do południa kraju rozciągają się niezliczone plaże oznaczone niebieską flagą (symbol najczystszych i najbezpieczniejszych plaż), gwarantujące różnorodne propozycje na wakacje skąpane w słońcu. Każdy znajdzie coś dla siebie.


Surfing

Dzięki długiej linii brzegowej w części kontynentalnej oraz archipelagom Madery i Azorów łatwo zrozumieć, że Portugalia dysponuje idealnymi warunkami do uprawiania surfingu. W miejscowości Ericeira, właśnie w Portugalii, znajduje się 1. rezerwat surfingowy w Europie i 2. w świecie, którego plaże znane są każdemu surferowi. Mamy tu fale doskonałe dla każdego, fale tunelowe w Peniche, fale giganty w Nazaré i najdłuższe fale w Europie w Figueira da Foz.

O Melhor de Portugal - Surf

Najbardziej zatwardziali surferzy z całego świata uprawiający różne odmiany tego sportu znajdą w Portugalii największą liczbę spotów, położonych w niewielkiej odległości od siebie. Tutaj mają też miejsce zawody najważniejszych mistrzostw świata, jak na przykład Rip Curl Pro Portugal. W Portugalii padają też rekordy, jak ten z 2011 pobity przez Garretta McNamarę, który poskromił falę o wysokości 30 m.


Golf

Portugalia zdobyła nagrodę dla najlepszego kierunku golfowego świata (w 2013 i 2015 r.) i najlepszego kierunku golfowego w Europie ( w 2013 i 2014 r.) w konkursie World Travel Awards. Fakt ten nie powinien jednak dziwić w kraju tak uprzywilejowanym pod względem całorocznego klimatu jakim jest Portugalia. Szczególnie w Algarve i okolicach Lizbony można znaleźć wiele pól golfowych wielokrotnie nagradzanych, na których odbywają zawody dla profesjonalnych golfistów.

O Melhor de Portugal - Golf

Pod wieloma z nich podpisały się takie nazwiska jak Robert Trent Jones, Rocky Roquemore, Sir Henry Cotton, Arnold Palmer i wielu innych wybitnych architektów. Jednak tym, co najlepiej je definiuje, jest ich niezaprzeczalna jakość i piękno krajobrazu, gdyż niejednokrotnie położone są wśród dobrze zachowanych terenów naturalnych lub w niedalekiej odległości od oceanu.

Poza wieloma nagrodami, którymi wyróżniono pola golfowe w regionie, Algarve uhonorowano także prestiżową nagrodą IAGTO dla najlepszego kierunku golfowego w Europie na 2014 r. Tytuł ten przyznano regionowi Lizbony na 2016 r.

W 2015 r. Algarve zostało także uznane przez czytelników czasopisma Today’s Golfer za kierunek o najlepszym stosunku jakości do ceny (Europe’s Best Value Destination), podobnie zresztą jak w latach 2012 i 2013.


Światowe Dziedzictwo

W 19 obiektach wpisanych na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO znajdujących się w Portugalii odzwierciedla się historia i kultura kraju, jego mieszkańców i ludów zamieszkujących go w zamierzchłych czasach.

Klasztor Zakonu Chrystusa w Tomarze, Klasztory w Alcobaça i Batalha, Klasztor Hieronimitów i Wierza w Belém w Lizbonie znalazły się na liście dzięki swojemu znaczeniu historycznemu i artystycznemu. Oprócz starówek w Guimarães, Porto, Évorze czy Angra do Heroísmo, również sklasyfikowanych jako Światowe Dziedzictwo, na uwagę zasługują także inne zabytki i obiekty architektoniczne, jak Uniwersytet w Coimbrze i pozostałe zabytkowe części miasta, czy fortyfikacje w Elvas.

Warto także wspomnieć o Krajobrazach Kulturowych Regionu Winiarskiego Alto Douro, Sintry i Upraw Winorośli na Wyspie Pico, które oferują jedne z najwspanialszych scenerii naturalnych w Portugalii.

Nie można nie wspomnieć o obiektach o znaczeniu archeologicznym, takich jak ryty skalne w Dolinie Coa czy bujna roślinność Lasów Wawrzynolistnych na Maderze. Listę zamykają trzy ikony określające sposób bycia i życia: Fado, Śpiewy Regionu Alentejo i Dieta Śródziemnomorska, elementy dziedzictwa niematerialnego charakteryzującego duszę narodu i sposoby celebracji ważnych wydarzeń. Ostatnio na listę Dziedzictwa Niematerialnego UNESCO w Portugalii został wpisany sposób wytwarzania dzwonków dla bydła (pt. chocalhos).


Gastronomia

W gastronomii portugalskiej dominują ryby, a wody Atlantyku i ich bliskość czynią z nich najlepsze ryby świata

Jednak jest wiele innych powodów, dla których Portugalia jest najczęściej wybieranym kierunkiem gastronomicznym. Do ryb i owoców morza, które najlepiej smakują na brzegu morza w przyjemnych promieniach portugalskiego słońca, należy dodać ogromną różnorodność doskonałych win stołowych, których smak potęguje śródziemnomorski klimat gwarantujący idealne warunki także dla produkcji oliwy.

O Melhor de Portugal - Gastronomia

Od wielu wieków najbardziej znanym ambasadorem Portugalii jest wino porto. Dzisiaj towarzyszą mu inne produkty wytwarzane tylko w Portugalii, takie jak pastel de nata i słodycze produkowane metodą klasztorną, cataplana i mistrzostwo utalentowanych szefów kuchni, którzy przy pomocy tego naczynia i wielu innych wynoszą naszą kuchnię na wyżyny najlepszych kuchni świata. 

Oliwa z oliwek jest również jednym z symboli kuchni portugalskiej. Jest ona podstawą zróżnicowanej i zdrowej diety stosowanej w Portugalii, złożonej również z pieczywa, oliwek, owoców, warzyw i ziół. Są to główne składniki Diety Śródziemnomorskiej, esencji gastronomii portugalskiej uznanej za Światowe Dziedzictwo.

Do listy wyjątkowych produktów gastronomicznych należy dodać świeże i naturalne warzywa i owoce, mięsa opatrzone znakiem „Chroniona Nazwa Pochodzenia” oraz wychwalane pod niebiosa sery górskie i krajobrazy Portugalii.


Portugals bedste

Velkommen til Visitportugal, det officielle portugisiske turistbureaus hjemmeside

Vi vil gerne invitere dig til at kende vores land, og hjælpe dig med at organisere din rejse og dit ophold. 

Først bør du vide, hvorfor Portugal er både fremtrædende og anerkendt. Gennemlæs vores forslag, og har du spørgsmål, tøv ikke med at kontakte os.

Vi beklager at vi ikke er i stand til at fremvise webstedet på dit sprog, men du kan vælge det sprog du foretrækker på den øverste menubjælke. 

Douro

Portugal blev anset af Lonely Planet som Best Value Destination, dvs. for en af destinationerne i 2015 med det bedste tilbud for så vidt angår kvalitet-/prisforhold. 

I 2014 havde den spanske udgave af Condé Nast Traveler Magazine allerede angivet Portugal som bedste destination, efter at landet også var blevet valgt som Best Value Destination 2014 af publikationen The Rough Guide. Blandt Portugals vigtigste attraktioner blev fremhævet landets kultur, gastronomi og vin, strande, golf, historie, de mangfoldige landskaber og, frem for alt, portugisernes gæstfrihed, som spanierne anser som venlige, åbne og oprigtige. 


Lissabon og Porto

Lissabon er Portugals hovedstad og Porto, beliggende i Nordportugal, den næststørste by. Begge byer er fyldt med liv og historie og bevarer en menneskelig dimension, med deres historiske kvarterer, monumenter og flise-facader. 

O Melhor de Portugal - Lisboa

Lissabon
kaldes den hvide by på grund af sollyset, som genspejles af Tejo-floden. I 2014 vandt byen TripAdvisors titel som Travelers' Choice, en titel den allerede var blevet tildelt i 2013, samme år som Lissabon blev valgt af World Travel Awards som bedste mål for byferie i Europa

O Melhor de Portugal - Lisboa

For så vidt angår Porto, som også har givet navn til vinen, der nydes over alt i verden, blev byen i 2014 igen valgt som bedste europæiske destination og en af de 14 top byer på British Airways liste over byer værd at besøge. Før dét var Porto nummer 2 på TripAdvisors 2013 Travellers'Choice liste over voksende destinationer i Europa.

 

Sol og hav

Den portugisiske kyst er næsten én lang strand på over 850 km, hist og her bestrøet med klipper der føjer malerisk skønhed til de store strækninger af gyldent sand eller til de små bugter mellem klinter.

O Melhor de Portugal - Sol e Mar

Algarve, Portugals mest populære destination for sol og hav, blev tildelt World Travel Awards prisen for bedste europæiske stranddestination i 2013 og i 2015. Men i et land med så meget sol og hav, er der mange andre strande i topkvalitet. I det sydvestlige Alentejo kan man finde næsten vilde strande, som er nogle af de bedst bevarede strækninger af europæisk kyst, mens Lissabon området besidder de meget populære strande på Estoril-kysten og sandstrande så langt øjet rækker på Costa da Caparica. 
Fra nord til syd, er der mange strande med Blå Flag samt et meget varieret tilbud på solbrændt ferie for enhver smag.


Surf

Grundet den lange kystlinje på fastlandet samt øgrupperne Madeira og Azorerne, er det let at indse, at Portugal har ideelle vilkår for surfing. Således er det i Portugal, nærmere betegnet i Ericeira, at Europas 1. og verdens 2. surfing reserve findes, med meget populære strande kendt af enhver surf entusiast. Vi har de perfekte bølger for alle: Barrelling rørformede bølger på strandene i Peniche, kæmpebølger i Nazaré og de længste bølger i Europa i Figueira da Foz.

O Melhor de Portugal - Surf

De mest berømte internationale surfere fra de forskellige stilarter finder i Portugal det største antal spots med mindst indbyrdes afstand og konkurrerer her i nogle af de vigtigste verdensmesterskaber, såsom Rip Curl Pro Portugal. Og vi har slået rekorder, som det er tilfældet med den 30m høje bølge Garrett McNamara surfede i 2011!


Golf

Portugal vandt World Travel Awards prisen som bedste golf destination i verden (2013 og 2015) og bedste golfdestination i Europa (2013 og 2014). Det er dog ikke nogen overraskelse, når man tager i betragtning at Portugal har et privilegeret klima hele året, og at der er mange golfbaner, især i Algarve og Lissabon-området, der har vundet gentagne præmier, og hvorpå mange af de større professionelle mesterskaber spilles. 

O Melhor de Portugal - Golf

Mange af disse baner er designet af kendte personer som Robert Trent Jones, Rocky Roquemore, Sir Henry Cotton, Arnold Palmer og andre ansete arkitekter. Men hvad der bedst definerer golfbanernes ubestridte kvalitet og smukke landskab er, at de ofte er anlagt i bevarede naturområder med havet som baggrund.

Ud over de mange præmier som golfbanerne i området har vundet, har den prestigefyldte organisation IAGTO valgt Algarve som Europas golf destination i 2014, en titel tildelt Lissabon-regionen for 2016

I 2015 blev Algarve yderligere anset af læserne af Today’s Golfer som destinationen med det bedste tilbud for så vidt angår kvalitet-/prisforhold (Europe’s Best Value Destination), en gentagelse af hvad der skete i 2012 og 2013.


Verdensarv

Portugals 19 bevaringsværdige steder afbilder landets historie og kultur, dets folk samt de folkeslag, som har slået sig ned her siden tidernes morgen. 

Det er netop på grund af deres historiske og kunstneriske betydning, at Kristus Klosteret i Tomar, klostrene i Alcobaça og Batalha og Jeronimus Klosteret og Belém-tårnet i Lissabon, er klassificeret som Verdensarv. Men der er andre monumenter og arkitektoniske elementer i de historiske centre i Guimarães, Porto, Évora og Angra do Heroismo, som ligeledes fortjener at blive fremhævet, som for eksempel universitetet i Coimbra og andre klassificerede områder af byen, foruden fæstningsanlægget i Elvas

O Melhor de Portugal - Património Mundial

Kulturlandskaberne i Alto Douro vinområdet, Sintra, og vinmarkerne på øen Pico, Azorerne, bør også nævnes som nogle af de mest betagende naturlige landskaber i Portugal.

Derudover fortjener de forhistoriske ristninger af arkæologisk interesse i Coa-dalen og de overdådige Laurissilva-skove på Madeira også at blive fremhævet. Og for at færdiggøre listen; tre ikoner der definerer en være- og levemåde: Fado, "Cante Alentejano" - den traditionelle sang fra Alentejo og "middelhavskosten", som udgør dele af det portugisiske folks kendetegnende immaterielle kulturarv og sjæl og af dets samvær- og festligholdelser. For nylig blev fremstillingen af kvæg bjælder også anerkendt af UNESCO og optaget på listen over den portugisiske immaterielle kulturarv.


Gastronomi

I det portugisiske køkken er fisken den største eksponent i betragtning af, at landets farvande og atlantiske beliggenhed gør den til den bedste fisk i verden. 

Alt i alt gør talløse grunde Portugal til et yndet gastronomisk rejsemål. Til fisk og skaldyr, som smager endnu bedre nydt ved havet og under den indbydende portugisiske sol, slutter sig en bred vifte af kvalitetsvine, forstærket af middelhavsklimaet, hvor olivenolien også finder ideelle vilkår.

O Melhor de Portugal - Gastronomia

Det er også derfor, at portvinen i århundreder har trådt frem som en stor ambassadør for Portugal, nu ledsaget af andre ægte portugisiske produkter, såsom den klassiske "pastel de nata", klosterkonfekture, cataplana samt de mange dygtige kokke, som med cataplanaen og mange andre køkkenredskaber hæver Portugals kogekunst op på højde med de bedste i verden. 

Også olivenolien er et af højdepunkterne i den portugisisk kogekunst; den spiller en central rolle i den varierede og sunde portugisiske kost, som også omfatter brød, oliven og andre frugter, grøntsager og krydderurter. De er alle ingredienser i Middelhavskosten, en portugisisk kogekunsts identitet der er ophøjet til verdensarv

Til listen over enestående gastronomiske produkter hører også de mest friske og naturlige grøntsager og frugter, kød med beskyttet oprindelsesbetegnelse og bjergoste, som velsigner Portugals himmel og landskaber.


Web Summit 2016 - Lisbon

The Web Summit, one of the biggest and most influential events for entrepreneurship, technology and innovation in the world, has chosen to move for the first time since 2010. And chose Portugal for its next editions in 2016, 2017 and 2018.

The 2016 Web Summit will take place in Lisbon. Good choice!

Lisbon is a city that makes you want to go exploring, to discover whatever might appear in every neighbourhood, on every street. It’s a safe and friendly city, relatively small but with so much to see. It’s an ideal place to spend a few days or as a starting point for touring the country. It’s old. It’s modern. It is, without doubt, always surprising.

You can choose a topic or a theme to explore it. The range is wide: Roman Lisbon, Manueline, Baroque or Romantic Lisbon, literary Lisbon, the Lisbon of Bohemian nightlife, the city of Fado. And there are also very different ways of exploring: by foot, by tram, by segway, by hop-on-hop-off bus, in a tuk tuk, seen from the river on a boat trip or from the other side, after crossing the Tagus on a cacilheiro ferry... the suggestions are endless.

However, there are some essential sites that simply cannot be missed, and are always on the list. Like the historic Alfama and Castelo districts, with one of the most fabulous views over the city and the river.

You must go from downtown towards Belém, the neighbourhood of the Discoveries, with the Belém Tower and the Jerónimos Monastery, both World Heritage. But also with the original Coach Museum and the modern Belém Cultural Centre. Oh, and don’t forget to taste the delicious pastéis de nata (custard tarts)!

Leave Chiado and Bairro Alto for the late afternoon and the evening. These are guaranteed nightlife spots, as is Cais do Sodré, nearer the river.

The new part of the city cannot be forgotten either. Be it to visit some key museums such as the Calouste Gulbenkian, in the north, or continuing along the river, the National Tile Museum. Carry on to the Parque das Nações (Park of Nations), the port area which was completely rebuilt for Expo ’98, the 1998 World’s Fair. It is now an important recreational space with a new urban landscape.

Here we highlight the city’s different neighbourhoods. Your visit plan will be more complete armed with "10 things to do and see in Lisbon" and the "Lisbon in a day" itinerary.

One thing is sure: Lisbon is an unforgettable city!

More information about the Web Summit in websummit.net

 

 


Advanced search
Planning See your selected contents and create your own Plan or Brochure
Forgotten your password?
Login using social networks
*Please wait *The password recovery instructions will be sent to your e-mail. *E-mail not sent. Try again.
Login using social networks

This site uses cookies to enhance the browsing experience and does not keep data on the identification of users.
You can disable this feature in your browser settings. To learn more, see the Terms of Use

close